Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / ”Eén vaste contactpersoon”

”Eén vaste contactpersoon”

Door
Stefan van Brummen
Datum
15 mrt 2024

Mijn Makelaar Heerenveen viert dit jaar het derde lustrum. Het bedrijf werd in 2009 gestart door de compagnons Roel Hartsema en Sybrecht de Vries. Laatstgenoemde heeft Hartsema kort geleden uitgekocht en vormt sindsdien de éénkoppige directie. Hij zegt: “In het begeleiden van het beëindigen van het compagnonschap heeft Maatman een grote rol gespeeld. Vanaf het begin zijn mijn ex-compagnon en ik open en eerlijk naar elkaar toe geweest. En we wilden dat ook netjes afsluiten. Belangrijke vraag was wat de waarde is. Natuurlijk gaat het om geld, maar we wilden niet als kemphanen tegenover elkaar staan. Dat heeft Maatman keurig gedaan.” 

“We zijn hier met niets begonnen, met een lege etalage, geen aanbod”, maakt Sybrecht de Vries een armgebaar. “Bij Univé in het pand, want die zocht samenwerking met een makelaar. We hebben hard gewerkt en nog steeds moet je er voor zorgen dat wordt uitgenodigd wanneer men verkoopplannen heeft. Daar moet je bovenop blijven zitten en zijn we met ons team elke dag mee bezig. Vanaf het eerste moment zijn we bij Maatman. Mijn ex-compagnon en ik gingen dit avontuur samen aan. Maar er komt altijd meer bij kijken dan je vooraf verwacht. Je hebt opstartkapitaal nodig voor zaken als bureaus en computers maar ook voor licenties en entreefee’s. En je denkt eerst: ‘dat regelen we even’ Maar daar dacht de bank toch iets anders over”, lacht hij. “Maatman heeft ons geholpen met het schrijven van een businessplan. Onderbouwd met cijfers, met prognoses. Een hele professionele uitstraling wat ook bij de bank gewaardeerd werd en waardoor het uiteindelijk vlot geregeld was.”

Maatman Accountants neemt volgens De Vries hem veel uit handen. “Zij doen de hele administratie. Het enige dat ik nog doe is deels het inboeken en de facturen maken. Voor de rest doen zij alles van het deels inboeken tot het klaar maken van de jaarstukken. Het fijne van Maatman zijn de korte lijnen. We hebben maar één contactpersoon, dat vind ik erg prettig. Die weet ook van de hoed en de rand en hoef je niet twee keer het verhaal uit te leggen waar je bij grote organisaties wel meer kans op hebt. Een paar jaar geleden maakten we serieuze winst, dan is het fijn dat je met iemand kunt filosoferen wat je daarmee kunt doen, binnen de lijntjes.” 

Sybrecht de Vries van Mijn Makelaar Heerenveen

chevron-downarrow-right