Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / “Accuraat, persoonlijk en klantgericht”

“Accuraat, persoonlijk en klantgericht”

Door
admin
Datum
04 mrt 2024

“We zijn klant vanaf het begin”, zegt Herma Sikkes, met haar man Bonnie eigenaar van it Polderhûs. “We zijn 1 december 2014 begonnen en in de aanloop daar naartoe heeft Maatman ons geholpen en ondersteund met plannen maken, financiering hoe we dat allemaal moesten doen. We hebben een erg goed contact. Gerrit doet onze boekhouding en is ons aanspreekpunt voor vragen uit de praktijk, boekingsvragen et cetera. Theo stelt de jaarrekening op. Hij komt deze altijd persoonlijk toelichten bij ons thuis. Dan kunnen wij vragen hierover stellen en sparren we ook over verschillende onderwerpen. Dat persoonlijke contact vinden wij belangrijk. Ik doe veel zelf. Ik boek alles in en doe zelf de btw-aangifte. In de zomer is het erg druk om dat er bij te doen, maar ik wil zelf graag grip houden. Maatman doet voor ons ook de personeelsadministratie. Het is heel fijn dat ze ons dat uit handen nemen. We hebben twee vaste medewerkers en zomerdag veel scholieren voor de afwas en de bediening. Als er zich een scholier aandient, dan maken ze bij Maatman een arbeidsovereenkomst. Op die manier worden we ontzorgd en hebben we daar geen omkijken meer naar.”

In het kort is it Polderhûs een restaurant in het luxere segment, in een toeristische omgeving. Het is gevestigd in een monumentaal pand in een oude brugwachterswoning met boerderij in De Veenhoop. Bij it Polderhûs kun je terecht van schnitzel tot zeetong maar je kunt je ook laten verrassen door de kok.

“Maatman is ook zeker een sparringpartner”, gaat ze verder. “Bijvoorbeeld als het gaat om investeringen. Onze dochter werkt bij ons en het is de bedoeling dat ze het in de toekomst overneemt. Dan zit je natuurlijk met vragen hoe je dat het best kunt doen. Daar zijn ze ook goed in. We hebben in het verleden wel eens te maken gehad met een langdurig zieke medewerker. Dan is het wel fijn dat iemand even met je meekijkt, dat je de juiste stappen neemt en dan reageren ze ook snel. Maatman heeft een jurist die je bij dit soort zaken kan ondersteunen.”

“Het is het totaalplaatje. In een paar woorden zou ik accuraat, persoonlijk en klantgericht zeggen. Ze leven ook met je mee. Met een personeelsuitje zijn ze hier ook een keertje geweest. Dus ze weten wie we zijn en wat we doen. Ze zijn geïnteresseerd in ons bedrijf. Dat is ook belangrijk. We zijn niet alleen een paar cijfertjes bij elkaar.”

Herma en Bonnie Sikkes van it Polderhûs

chevron-downarrow-right