Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / “Er was meteen een klik”

“Er was meteen een klik”

Door
Stefan van Brummen
Datum
15 mrt 2024

Vanuit een kleine praktijk gegroeid naar een onderneming met tien mensen liep eigenaresse Hennie Gatsonides van HBpunt tegen bepaalde vragen aan. Vragen waarop ze geen antwoord kreeg. Ze ging op zoek naar een nieuwe accountant en vond bij Maatman een luisterend oor. 

Het in Burgum gevestigde HBpunt is sinds ruim een jaar klant bij Maatman Accountants. “Ik liep er tegenaan dat ik niet dezelfde taal sprak als mijn accountant. Ik ben gaan bellen en kwam in gesprek met Stephan. Dat was zo leuk, er was meteen een klik. Hij vertelde dat ze het anders aanvliegen, dat ze echt met mensen in gesprek gaan en ook altijd kijken naar de mens achter het bedrijf. Dat heeft me over de streep getrokken. Ondanks dat ze helemaal in Wolvega zitten, hebben we voor Maatman gekozen omdat zij anders zijn dan andere accountants.” 

“Ik heb met Stephan zelfs gesprekken gehad over het leiderschap. Over hoe je bepaalde dingen doet en bij hem zeker een stukje herkenning gevonden. Hij neemt er de tijd voor. Is ook bij ons langs geweest om daar over te praten. Een luisterend oor is voor mij heel belangrijk.”

Vorig jaar is HBpunt overgegaan in een BV. “Dat was een heel traject”, zeg Hennie Gatsonides. ‘Hoe ziet dat er uit, wat wil je daar in, ben je volledig aandeelhouder en welk salaris mag je jezelf toekennen en hoe zit het met een leaseauto’. Ethisch gezien ook, daar hebben we mooie gesprekken over gehad. Maatman doet veel meer dan het produceren van cijfers.” 

HBpunt begeleidt en ondersteunt begaafde en hoog-gevoelige kinderen en hun ouders. Hennie Gatsonides: “Hoogbegaafde kinderen lopen vast, vooral op de hoog-gevoeligheid die ze hebben. Ze worden overweldigd door de dingen in het leven en daardoor denken ze veel na, leggen de lat vaak heel hoog, worden onzeker, denken dat ze iets niet kunnen. Ze hebben vaker last van faalangst en presteren daardoor beneden hun niveau, laten niet zien wat ze kunnen. De zintuigen zijn in de meeste gevallen ook meer ontwikkeld waardoor ze sneller overprikkeld raken. Ze worden niet genoeg uitgedaagd, hebben niet altijd aansluiting bij hun leeftijdgenoten.”

Hennie Gatsonides van HBpunt 

chevron-downarrow-right