Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / ”Er wordt gevraagd naar wat je zélf zou willen”

”Er wordt gevraagd naar wat je zélf zou willen”

Door
Stefan van Brummen
Datum
15 mrt 2024

“Maatman Accountants is geen standaard accountantskantoor”, zegt Sikko de Haan die werkzaam is vanaf 1 januari 2023 bij Maatman na de overname van Aarnink. “Het personeelsbeleid spreekt me erg aan. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar wat je zelf zou willen, in welke positie je je prettig voelt en ook wat je ambities zijn en daar sluiten ze zo goed mogelijk bij aan. Het is een mooie club collega’s en een erg leuke werksfeer.” 

“Wat ik zelf erg prettig vind is dat we voor de klant alle werkzaamheden kunnen doen. Niet alleen het samenstellen van de jaarrekening, maar daarnaast ook het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting, alles wat daarbij komt kijken, pakken we op. Daardoor bouw je een erg goede band op met de klant. Er wordt niet in hokjes gedacht maar heel breed gekeken. Als we iets signaleren proberen we dat altijd proactief op te pakken. Daarbij moet je denken aan een oudere bedrijfswagen die misschien wel aan vervanging toe is. Dat wordt extra interessant als er subsidie voor is. Als we voor een klant kansen zien om belasting te besparen, trekken we natuurlijk meteen aan de bel.” 

Dat je werkt op een plek die aansluit bij je ambitie en je eigen idee, heeft volgens De Haan een erg leuk gevolg. “Dat is erg fijn want dat betekent dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Goede contacten met collega’s is ook erg belangrijk. Het leuke van Maatman is dat we ’s morgens en ’s middags in de kantine gezamenlijk koffie drinken. Dat is een mooie aanvulling want op zo’n moment heb je alle gelegenheid om je collega’s op een andere manier te spreken. Dan gaat het niet over het werk, maar over privézaken en bijzonderheden. Dat is goed voor het groepsgevoel en zorgt er voor dat je als team kunt functioneren.” 

Sikko de Haan, assistent-accountant en relatiebeheerder

chevron-downarrow-right