Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / ”Het gaat er niet alleen om hoe je cijfers produceert”

”Het gaat er niet alleen om hoe je cijfers produceert”

Door
Stefan van Brummen
Datum
15 mrt 2024

“Iedereen staat voor elkaar klaar”, zegt Gerrit ter Horst, sinds december 2022 werkzaam voor Maatman Accountants in de functie van relatiebeheerder en assistent accountant. “We moeten samen de klus klaren. Als je vragen hebt, kun je altijd bij je collega’s terecht. Dat is erg fijn. Het is een heel leuk team om in te werken.” 

Gerrit is vanaf 1991 werkzaam bij administratiekantoren en accountants. “Ik moest voorheen altijd reizen en nu kan ik op de fiets naar het werk. Dat is ook een enorm voordeel”, zegt de Wolvegaster. “Ik werkte op een administratiekantoor en wilde nog een keer een stap maken. Ik word dit jaar 55. Natuurlijk heeft een administratiekantoor ook cijfertjes, maar bij een accountant moet je aan meerdere zaken voldoen en heb je ook te maken met de vastlegging en dergelijke.” 

“Leuk hier is dat er genoeg dingen voor het personeel worden georganiseerd. Cursussen op fiscaal gebied, teambuilding zoals spelletjes, maar ook feestjes. Het gaat er bij Maatman niet alleen hoe je de cijfertjes produceert. Ze zijn ook geïnteresseerd in hoe het thuis gaat, hoe je in het privéleven staat en hoe het met je gezondheid gaat. Binnenkort krijgen mijn collega en ik sta/zitbureaus. Dat zal wennen zijn, want ik werk al ruim dertig jaar zittend, maar voor je gezondheid is het wel goed. En helemaal voor mij met mijn lengte van bijna twee meter. Je bent bij Maatman meer dan een pionnetje dat cijfers produceert. Het gaat er ook om dat je enorm veel plezier in je werk hebt.”

“Als relatiebeheerder en assistent accountant heb je contact met de klanten waar je de jaarstukken voor opstelt, alle belastingzaken voor regelt en geef je adviezen en dan vooral het fiscale gedeelte. Het is druk, maar de dagen zijn zo voorbij. Ik heb in het begin even moeten wennen aan de programmatuur, maar die maanden die ik hier nu werk, zijn omgevlogen.” 

“Iedereen verschilt van elkaar, maar je moet wel een team zijn om de klanten goed te kunnen bedienen. Er komen een paar collega’s ook uit Wolvega, de rest woont boven De Tjonger en dan kom je elkaar ook weekends tegen bij de sport zoals het voetballen of korfbal. Dat draagt ook bij aan het teamgevoel.”

Gerrit ter Horst, relatiebeheerder en assistent accountant

chevron-downarrow-right