Ben jij de Mayo bij onze patat? Kom ons team versterken! Lees meer

Home / Mensen boven cijfers / “Er wordt goed naar je geluisterd”

“Er wordt goed naar je geluisterd”

Door
Stefan van Brummen
Datum
29 mrt 2024

Ze was bij Aarnink vaak het eerste aanspreekpunt en zeker ook het gezicht bij binnenkomst. Omdat deze post bij Maatman al was ingenomen en Simone zelf aangaf meer ruimte nodig te hebben voor andere werkzaamheden, zit Simone van Straten niet langer achter de balie, maar doet ze vooral secretariële taken zoals correspondentie, het verwerken van diverse rapporten en inboekwerkzaamheden. 

“Een combinatie en dat is ook het leuke. Erg afwisselend en beslist niet eentonig”, zegt ze. “Ik zit nog wel dicht bij de balie, maar ik ontvang in principe niet meer de bezoekers. Dat vind ik ook wel prettig, want dan word je bij het boeken minder vaak gestoord. Dat is voor mij wel een vooruitgang. Het werken bij Maatman is afwisselend met leuke collega’s en een goede sfeer.”

Bij Maatman Accountants gaat het om meer dan het aanleveren van cijfers. Simone: “We proberen altijd mee te denken en het voor de klant gemakkelijk te maken. Als mensen mij bellen met vragen, probeer ik een zo goed mogelijke oplossing te bieden, ze te adviseren en ze eventueel met de juiste collega in contact te brengen.” 

Medewerkers zijn belangrijk bij Maatman Accountants. Dat heeft ze zelf nog niet zo lang geleden aan den lijve ondervonden. “Ik zat er doorheen, was overbelast”, zegt ze. “Ik heb aan de bel getrokken en werd meteen ontlast, geholpen en ondersteund. In eerste instantie door het managementteam maar ook door collega’s. Het is gezamenlijk opgelost. Er wordt goed naar je geluisterd. Dat is het belangrijkst, dat je je gehoord voelt. En dat er dan ook echt iets aan gedaan wordt. Dat is erg prettig als je werkgever dat doet.”

“Ik moest wel wennen aan het gezamenlijk koffiedrinken ’s morgen en ’s middags. Het is een leuke onderbreking, even niet achter je scherm en van je stoel af. Ik zit beneden en er zitten ook collega’s boven en die zie je dan ook even. Het is erg gezellig, je hoort andere verhalen en dat zorgt ervoor dat iedereen betrokken bij elkaar blijft. Als het mooi weer is, gaan we even met elkaar in de tuin, even in het zonnetje.”  

Simone van Straten, receptioniste

chevron-downarrow-right